BAHARATLI TARİFLER

Kolayca Hazırlanır, Lezzeti Dillere Dolanır...

Köri Soslu Tavuk ( Malzemeler )
  • 1 kg tavuk göğsü ( Paketlerde satılanlardan ise 5 parça )
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Kaju
  • Tuz
  • Maydanoz
Tarifi
blog1.jpg

Baharat Nedir ?

Baharat, bitkilerin kök, yaprak, tohum gibi kısımlarının bazen olduğu gibi tazeyken, bazen de kurutulup, toz haline getirilip, ufalanıp veya benzeri işlemlerden geçirilip, muhafaza edilip kullanılan ve yiyecek/içeceklere başka koku ve tatlar eklemeye yarayan gıda malzemelerinin genel adıdır.

Baharatın Tarihçesi

Tarihte baharatı ilk kullanan bölge Uzak Doğu olarak kabul edilir. Avrupa ülkelerine de Hindistan ve Seylan gibi ülkelerden getirilen baharatlar ilaç ve merhem yapımında kullanılırdı. O yıllarda bilinen ilk baharat az bulunduğu için çok pahalıya satılan Hint karabiberiydi ve bir şeyin pahalı olduğunu belirtmek için ''hint karabiberi'' gibi denilirdi.

Baharatın Faydaları

Sağlığa faydalarından bahsettiğimiz baharatların hiç biri tabii ki ilaç niteliğinde değildir. Ancak asırlardır baharatların çeşitli hastalıkları önlemede yardımcı olarak kullanıldığı da bir gerçektir. Bu nedenle bol bol baharat tüketerek yemeklerinizde lezzeti yakalarken bir yandan da sağlığınıza sağlık katmış olursunuz.